15.02.2022

Забудовник збільшив висоту ЖК Pusha.House в Пущі-Водиці відразу на 5 поверхів

В січні 2022 року будівельна компанія KBD.estate раптово змінила проект клубного ЖК Pusha.House, що будується на вулиці Федора Максименка, 7-А, збільшивши кількість його поверхів з 7-и до 12-и. Причиною цього було названо «подорожчання будівельних матеріалів». Дана інформація була опублікована у Facebook-спільноті «Пуща-Водица».

Як відомо, будівництво першого в Пущі-Водиці елітного клубного будинку ЖК Pusha.House було анонсовано керівником будівельної компанії KBD.estate Євгеном Леськівим у грудні 2019 року. А сам процес будівництва стартував навесні 2021 року. При цьому, спочатку повідомлялось, що будівля буде 7-поверховою, з яких на 2-х поверхах розмістяться комерційні приміщення, а на решті 5-и – квартири. Ця інформація підтверджувалась і першими візуалізаціями проекту, на яких було зображено 7-поверхову будівлю.

Візуалізації ЖК Pusha.house у 2019 році (вище) та 2022 році (нижче)

Візуалізації ЖК Pusha.house у 2019 році (вище) та 2022 році (нижче)

Візуалізації ЖК Pusha.house у 2019 році (вище) та 2022 році (нижче)

Всі фото: kbd.estate

Проте, вже в січні 2022 року жителі Пущі-Водиці помітили, що у майбутньому ЖК Pusha.House почали зводити 8-й поверх. А незабаром на порталі KBD.estate з'явилась інформація про те, що елітний комплекс буде не 7-и, а 12-поверховим. На підтвердження цього було опубліковано і нові візуалізації. В якості причини збільшення кількості поверхів клубного будинку місцевим жителям було названо «подорожчання будівельних матеріалів», через що початковий проект, нібито, себе не окупав.

При цьому залишається незрозумілим – яке мали право в KBD.estate збільшувати висоту свого клубного будинку одразу на 5 поверхів. Справа в тому, що в Пущі-Водиці, як у рекреаційній зоні, діють обмеження на максимальну висоту будівель, які можуть бути тут зведені. При цьому, Євген Леськів повідомив у своєму Facebook, що йдеться не про надбудову додаткових поверхів, а про «повернення до оригінального проекту», що «дозволить зберегти вартість квартир та забезпечити якісну інфраструктуру об'єкту».

Нагадаємо, що 23 грудня 2019 року керівник компанії KBD.estate анонсував плани щодо зведення у Пущі-Водиці нового житлового будинку бізнес-класу ЖК Pusha.house. Спочатку він мав налічувати 7 поверхів, і був розрахований на 96 квартир для 300 - 350 мешканців, але тепер у ньому буде 142 квартири, а кількість майбутніх мешканців також збільшиться у 1,5 рази.


0.2905 s
132
database